Exces de zel.


În exces de zel, oamenii devin primitivi. Privitivismul este parte din noi fie că ţinem telefoane care ne scanează amprentele în mâini, fie că folosim cuvinte emancipate, fie că scriem pe bloguri, nu în jurnale. Micul om care se ascunde în omul în care te-ai transformat acum nu va muri decât odată cu tine. Micul primitiv răbufneşte atunci când, precum o fiară, ţipi la orice îţi iese în cale scăpând de sub controlul raţiunii; atunci când în dorinţa de a avea dreptate calci în picioare orice firimitură de umanitate pe care o aveai şi atunci când cu sânge rece vrei să scapi de animale dar te transformi în însuşi un animal speriat, care atacă din pure instincte.

Este jenant ce se întâmplă în ţară. Oamenii mor în fiecare zi, dar nu în fiecare zi trebuie să fie şi un vinovat. Cu ce e diferit Hitler faţă de un dobitoc care arde animalele vii, pe stradă? Îmi pare rău că trăiesc printre oameni a căror logică este redusă la moarte. Omorând toţi câinii comunitari pentru neglijenţa unei femei bătrâne, probabil speraţi că ei vor dispărea. Ei bine, logica voastră sună cam aşa : omorând toţi câinii fără adăpost anul acesta, ţara se va mai elibera, dar ei vor continua să apară. Nu moartea este soluţia problemelor. Moartea este doar o incapacitate, o sinapsă lipsă a gândirii problemei şi o laşitate. Mai multe adăposturi poate că ar fi rezolvat problema. Este ca şi cum toţi oamenii fără casă ar fi omorâţi în speranţa că ce... că specia umană va ajunge să dispară într-o zi? Logica de rahat a unor români nu merită imprimată nici măcar pe hârtie igienică să te ştergi cu ea la fund. Este exact cum a fost de fiecare dată; exact cum este şi cu Roşia Montană, exact cum a fost şi cu revoluţia – degeaba! E drept că acum problemele pornesc de la conducere, dar sincer, nu îi ajutaţi cu nimic omorându-vă între voi animalelor... uită-te la tine – erai nimic cândva. Animalul, sau ceea ce tu numeşti animal, este specia mult superioară ţie, pentru că el există dinaintea ta. Dar vrei să ştii ceva şi mai interesant? Însuşi animalul căruia îi dai foc pe stradă, va continua să existe în tine. Gândiţi cu capul, pentru că asta ne diferenţiază de patrupede.. nu mai acţionaţi după instincte. Atâţia ani au fost pierduţi pentru că nimeni nu ştie ce vrea, nimeni nu a ştiut ce vrea să facă. A omorî un om pentru că a salvat un câine sau toţi câinii pentru că a fost omorât un om, din neglijenţa altuia care ar trebui să fie responsabil, nu e o soluţie. 


Treziţi-vă măcar pentru voi înşivă dacă nu pentru ceea ce se întâmplă în ţară. Nu vă mai faceţi de râs considerând că faceţi bine. Binele vostru este total relativ. 


Până şi Hitler, de fapt, spunea..: Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult câinii.

Postări populare de pe acest blog

Vor s-aduca SFARSITU'

Strada Corbeni

EU..scriu.